ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWaarheen op vakantie in maart 2025?

Waarheen op vakantie in maart 2025?

18-8-2024
Alle posts bekijken

Ben je van plan om in maart 2025 te reizen?

Er zijn talloze fantastische reisbestemmingen die je kunt ontdekken. Dus waar moet je naartoe in maart?

We hebben 6 reisbestemmingen verzameld die uitzonderlijke ervaringen bieden in maart.

Welke is jouw favoriet?

Was het niet maart waar je naar zocht? Bekijk onze aanbevelingen voor waarheen je op vakantie kunt gaan in februari en april.

Zuid-Afrika – Weelderig herfstlandschap

Afrikaanse olifant in een weelderige omgeving in het Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Maart markeert het begin van de herfst in Zuid-Afrika, wat aangename temperaturen en minder regen betekent. Kaapstad biedt spectaculaire landschappen, wijngaarden en culturele ervaringen, terwijl de rivieren in Kruger National Park gevuld zijn met water en de vegetatie groen en weelderig is na het regenseizoen.

In Kaapstad kun je genieten van prachtige stranden, de beroemde Tafelberg bezoeken en de charmante wijk Waterfront verkennen. Het is ook een geweldige tijd om de vele wijngaarden in de regio te bezoeken en te genieten van een ontspannen dag met wijnproeven. Kruger National Park staat bekend om zijn safari’s, waar je ‘The Big Five’ in hun natuurlijke omgeving kunt ervaren.

3 redenen om Zuid-Afrika te bezoeken in maart:

1. Prettig herfstweer voor het verkennen van Kaapstad.
2. Wijngaarden in volle pracht.
3. Prachtige, weelderige landschappen in Kruger National Park.

Bekijk hier onze reizen naar Zuid-Afrika

Japan – De lente komt met kersenbloesem

Kersenbloesem bij het kasteel van Osaka in Japan.

Maart markeert het begin van de lente in Japan. De eerste kersenbloesem begint te bloeien, wat een magische sfeer creëert. Dit fenomeen heet Sakura en is een ervaring die je niet mag missen als je in de lentemaanden in Japan bent. De parken en tuinen zijn drukbezocht door zowel inwoners als toeristen die komen genieten van de prachtige bloemen. Het kersenbloesemseizoen is zo populair dat zelfs alleen al het bekijken ervan een eigen naam heeft, Hanami (花見).

Het weer in maart is aan de koelere kant, maar mild en met weinig regen. Steden als Tokio en Kyoto zijn rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden, van eeuwenoude tempels tot moderne wolkenkrabbers, die je uitstekend kunt verkennen bij het milde lenteweer.

3 redenen om Japan te bezoeken in maart:

1. Ervaar het kersenbloesemseizoen, Sakura.
2. Mild lenteweer.
3. Ideaal weer voor sightseeing in steden.

Bekijk hier al onze reizen naar Japan:

Sri Lanka – Wilde dieren en zonnige dagen

Luipaard liggend op een rots in het Yala National Park in Sri Lanka.

In maart heb je het beste weer van het jaar in Sri Lanka, waardoor het een uitstekende tijd is om de gevarieerde natuur en cultuur van het land te verkennen. Met zonnige dagen en warme temperaturen is het ideaal voor een bezoek aan zowel culturele attracties als prachtige stranden.

Als je Sri Lanka in maart bezoekt, heb je een goede kans om de bijzondere Sri Lankaanse wilde dieren te zien. Je kunt het geluk hebben om luipaarden in de zon te zien liggen in Yala National Park en er zijn volop mogelijkheden om de vele fascinerende olifanten in Udawalawe National Park te observeren.

Sri Lanka heeft ook veel te bieden op cultureel en historisch gebied, perfect om te verkennen tijdens het droge en aangename weer. Ontdek de oude steden Polonnaruwa en Anuradhapura, en de fantastische ruïnes en prachtige stupa’s.

3 redenen om Sri Lanka te bezoeken in maart:

1. Warme en zonnige dagen, ideaal voor strandvakanties.
2. Prettig weer voor het verkennen van historische bezienswaardigheden.
3. Geweldige mogelijkheden om de wilde dieren van Sri Lanka te zien.

Bekijk hier al onze reizen naar Sri Lanka:

Australië – Heerlijke herfst

Uitzicht op de Great Ocean Road in Australië op een zonnige dag.

In maart krijg je een unieke kans om het beste van zowel het droge als het regenseizoen te ervaren. Maart valt aan het einde van het regenseizoen in het noorden van Australië, dus de landschappen zijn dan weelderig groen terwijl de regen begint af te nemen.

De Australische herfst begint in maart en de temperatuur begint te dalen. Het seizoen is goed voor een roadtrip over bijvoorbeeld de Great Ocean Road, omdat het niet te warm is. Het weer is ook ideaal voor sightseeing in de bruisende steden van Australië, zoals Sydney, Brisbane of Melbourne, met musea, cafés, restaurants en charmante buurten.

Het beginnende herfstweer met mildere temperaturen maakt maart ideaal om de fantastische nationale parken van Australië te verkennen en je te laten betoveren door de prachtige landschappen die zijn gehuld in herfstkleuren.

3 redenen om Australië te bezoeken in maart:

1. Weelderig landschap.
2. Goede omstandigheden voor een roadtrip.
3. Prettig weer voor een bezoek aan de prachtige nationale parken.

Bekijk hier al onze reizen naar Australië:

Thailand – Steden en prachtige zandstranden

Tuk Tuk met uitzicht op een tempel in Bangkok

Thailand heeft aangenaam weer in maart, waardoor het een ideale maand is om zowel steden als stranden te verkennen.

Het is een fantastische maand om enkele van de prachtige eilanden van Thailand te bezoeken, zoals Koh Samui of Phuket, waar de azuurblauwe zee warm is en je in de zon kunt luieren op de prachtige zandstranden.

Verken boeiende steden als Bangkok of Chiang Mai, waar het weliswaar warm is, maar nog niet extreem heet. Je kunt er rondwandelen, genieten van de vele prachtige tempels of de unieke Thaise keuken uitproberen.

Als je in maart naar Khao Sok National Park gaat, kun je de kleurrijke vegetatie meemaken als veel planten beginnen te bloeien.. Maart is ook een goede maand om wilde dieren te zien rond het meer, waar dieren water zoeken in het warme weer.

3 redenen om Thailand te bezoeken in maart:

1. Ideaal weer om Thaise steden te verkennen.
2. Prettige temperaturen voor een strandvakantie.
3. Ervaar de natuur en wilde dieren in Khao Sok.

Bekijk hier al onze reizen naar Thailand:

Vietnam, Laos en Cambodja – Een reis door Indochina

Uitzicht op Ha Long Bay in maart

Maart is een uitstekende maand om een reis te combineren naar de drie Aziatische landen Vietnam, Laos en Cambodja, voorheen bekend als Indochina. In maart is het weer in alle drie de landen aangenaam.

Maart in Vietnam is perfect voor buitenactiviteiten, omdat het weer zonnig en droog is met minimale regen. Dit is een van de beste tijden om de prachtige Hạ Longbaai te bezoeken, waar indrukwekkende kalkstenen pilaren uit smaragdgroene wateren rijzen.

Maart valt in het droge seizoen van Laos en biedt warm weer, zon en minimale regenbuien, waardoor het een ideale periode is om de vele attracties in Luang Prabang te verkennen.

Ook het droge seizoen van Cambodja in maart biedt uitstekende omstandigheden voor een bezoek aan het indrukwekkende tempelcomplex Angkor Wat, met droog weer en aangenaam milde temperaturen.

3 redenen om Indochina te bezoeken in maart:

1. Warm en aangenaam weer in alle drie de landen.
2. Ideaal weer voor culturele ervaringen zoals Angkor Wat.
3. Een geweldige tijd voor natuurervaringen met weinig regen.

Bekijk onze reizen naar Indochina hieronder:

Deze bestemmingen bieden een breed scala aan ervaringen en zijn perfect voor reizen in maart. Of je nu droomt van culturele ervaringen, natuuravonturen of strandreizen, je vindt altijd wel iets dat bij je voorkeuren past.

TourCompass – Van toerist naar reiziger