ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWaarheen op vakantie in april 2025?

Waarheen op vakantie in april 2025?

15-9-2024
Alle posts bekijken

Ben je op zoek naar het avontuur van je leven in april 2025?

En weet je niet zeker waar je naartoe moet?

Welke reisbestemming je ook kiest, je wordt het hele jaar door beloond met geweldige ervaringen.

Hieronder hebben we 7 goede suggesties verzameld voor waar je naartoe kunt in april.

Is april niet de juiste maand voor jou? Bekijk ook waar je naartoe kunt gaan in februari en maart.

Botswana – De magie van de Chobe-rivier

Zebra's op de Chobe-rivier in Botswana

Botswana is een fantastische safaribestemming en in april is er volop gelegenheid om de indrukwekkende natuur van het land te bekijken.

April is het begin van het droge seizoen van Botswana, de winter van het land, en de maand wordt over het algemeen gekenmerkt door blauwe luchten met zeer weinig regen. In vergelijking met de voorgaande maanden dalen de temperaturen licht in april, maar is het nog wel warm. Hoewel dit het droge seizoen is, kan er nog steeds wat neerslag vallen.

Naarmate het droge seizoen vordert, verdwijnt de toegang van de dieren tot water, en daarom komen ze samen op plaatsen waar water te vinden is, zoals aan de oevers van de Chobe-rivier.

Hoewel april het begin van het droge seizoen is, is het nog steeds het zogenaamde schouderseizoen (de periode tussen het laagseizoen en het hoogseizoen) in Botswana, en je zult merken dat er hier minder bezoekers zijn dan wanneer je verder in het droge seizoen komt.

Drie redenen om Botswana in april te bezoeken

  • Droog seizoen met blauwe en wolkeloze luchten
  • Goed moment om wilde dieren te spotten in de nationale parken
  • Minder bezoekers dan later in het droge seizoen

Bekijk hier al onze reizen naar Botswana:

Sri Lanka – Zon en wolkeloze lucht

Blauwe lucht op het strand van Mirissa in Sri Lanka

Voor velen is april een van de beste maanden om het prachtige Sri Lanka te bezoeken.

Het weer van Sri Lanka wordt beïnvloed door moessons, maar in april is de noordoostelijke moesson afgenomen en is de zuidwestelijke moesson nog niet volledig begonnen. Dit betekent dat je op bijna het hele eiland zon en blauwe luchten kunt verwachten.

Het walvisseizoen in Sri Lanka duurt van oktober tot april; je kunt dus nog steeds walvissen gaan spotten in Mirissa aan de zuidkust van Sri Lanka.

Op 14 april wordt het Singalese en Tamil Nieuwjaar gevierd, een van de grootste feesten van Sri Lanka. Het nieuwe jaar wordt gevierd met een heleboel spelletjes, bijvoorbeeld het balanceren van een limoen op een lepel, zaklopen en kussengevechten.

Drie redenen om Sri Lanka in april te bezoeken

  • Zon en blauwe lucht in het grootste deel van Sri Lanka
  • Walvissen kijken in Mirissa
  • Mogelijkheid om het Singalese en Tamil Nieuwjaar mee te maken

Bekijk hier al onze reizen naar Sri Lanka:

Zuid-Afrika – avontuurlijke herfst

Leeuw in de rivier in het Kruger National Park in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land en in april kun je verschillende seizoenen ervaren, afhankelijk van waar je naartoe reist.

In Kaapstad is het jaar verdeeld in klassieke seizoenen, en hier is april een herfstmaand. De landschappen zijn gehuld in roodbruine tinten, en het weer is warm en aangenaam met een beperkte hoeveelheid regen, hoewel iets meer dan in de voorgaande zomermaanden. In ruil daarvoor krijg je minder bezoekers en lagere prijzen in april, maar zeker niet minder ervaringen. Het herfstweer in Kaapstad is ideaal voor buitenactiviteiten, zoals de Tafelberg beklimmen, de wijnstreek bezoeken of gewoon genieten van het uitzicht op de prachtige landschappen die in herfstkleuren zijn gehuld.

In het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika, waar het Kruger Nationaal Park ligt, wordt er juist onderscheid gemaakt tussen het regenseizoen en het droge seizoen, waarbij april aan het begin van het droge seizoen valt. Dit betekent dat de omgeving nog wel weelderig is na de regen van de afgelopen maanden, maar dat de kleuren beginnen te veranderen van groen naar bruin, en de bladeren beginnen te vallen, waardoor het gemakkelijker wordt om de wilde dieren in het nationale park te zien.

Drie redenen om Zuid-Afrika in april te bezoeken

  • Aangename, warme herfsttemperaturen
  • Gemakkelijker om dieren op safari te zien naarmate het droge seizoen vordert
  • Minder reizigers en lagere prijzen in Kaapstad

Bekijk hier onze reizen naar Zuid-Afrika

Zambia – de overweldigende schoonheid van de Victoria-watervallen

Regenboog over Victoria Watervallen in Zambia

Als je ervan droomt om de machtige Victoria-watervallen in volle kracht te zien, dan is april een van de beste maanden om naar Zambia te gaan.

April is het begin van het droge seizoen van Zambia, wat betekent dat de kracht van de waterval direct na een lang regenseizoen op een van zijn hoogtepunten is. Tegelijkertijd regent het minder, dus je kunt verwachten dat je de waterval bij droog weer kunt bezoeken.

Waterdeeltjes en nevel zullen zich uit de spectaculaire waterval verspreiden en de regenbogen vormen die vaak bij de waterval te zien zijn. In april krijg je dus het beste van beide seizoenen: droog weer en een volle, bulderende waterval.

Drie redenen om de Victoria-watervallen in Zambia te bezoeken in april

  • De kracht van de waterval is op een van zijn hoogtepunten
  • Prachtige regenbogen bij de waterval
  • Droog weer en blauwe luchten

Mauritius – Afrikaans zomerparadijs

Zonsondergang op Le Morne in Mauritius

Mauritius is een uitstekende bestemming in april, vooral als je op zoek bent naar een paradijselijke strandvakantie.

April is de laatste maand van de zomer in Mauritius. Over het algemeen zijn de zomermaanden het meest regenachtig op het eiland, maar aangezien april de laatste maand van de zomer is op het Afrikaanse eiland, heb je zowel het warme weer van de zomer als minder regen dan in de voorgaande maanden. Er is dus voldoende gelegenheid voor een ontspannende en exotische strandvakantie in april.

Als je de prachtige, kleurrijke koraalriffen van Mauritius wilt verkennen, is de zee in april ook helder en ideaal om te snorkelen.

Drie redenen om Mauritius in april te bezoeken

  • Zonnige dagen en warm weer
  • Ideale omstandigheden voor een strandvakantie
  • Snorkelmogelijkheden

Bekijk hier al onze reizen naar Mauritius:

China – Milde temperaturen, wilde natuur

Wandelende vrouw op de Chinese Muur in Beijing, China

April is een van de beste tijden van het jaar om het majestueuze China te bezoeken, omdat het dan in het hele land lente is.

Daarom kun je milde temperaturen verwachten met minimale neerslag, waardoor de omstandigheden perfect zijn voor het verkennen van de vele cultureel-historische monumenten, bijvoorbeeld de Chinese Muur, zonder dat het te warm wordt.

De weersomstandigheden zijn ook perfect voor buitenactiviteiten in de prachtige, wilde landschappen van China, bijvoorbeeld in het Yangshou-gebied. Net als in Japan kun je ook in China de prachtige kersenbloesem zien in de lentemaanden, bijvoorbeeld in Shanghai en Beijing.

Drie redenen om China in april te bezoeken

  • Milde, warme temperaturen
  • Minimale neerslag
  • Mogelijkheid om de kersenbloesem te zien

Bekijk hier al onze reizen naar China:

Bali – Natuur en cultuur in de lente

Galungan processie op Bali

In Bali begint het droge seizoen in april.

Dit betekent dat je veel zonnige uren kunt verwachten, terwijl zowel de luchtvochtigheid als de temperaturen lager zijn dan tijdens het regenseizoen. Dit maakt april een ideale maand om Bali te bezoeken. April is ook een van de beste maanden als je wilt snorkelen op Bali.

Als je het geluk hebt om op 23 april 2025 op Bali te zijn, kun je het Hindoe-festival Galungan meemaken.

Hier vieren de Balinese het goede (dharma) dat het kwade (adharma) overwint met rituelen als offers, versierde straten, muziek en dans. Het festival kan een geweldige ervaring zijn voor reizigers en is een unieke kans om inzicht te krijgen in het traditionele Balinese hindoeïsme.

Drie redenen om Bali in april te bezoeken

  • Veel zonnige uren
  • Ideaal weer om te snorkelen
  • Mogelijkheid om Galungan mee te maken

Bekijk hier al onze reizen naar Bali:

Heb je besloten waar je in april 2025 op vakantie wilt gaan?

Als je nog steeds twijfelt over welke bestemming je moet kiezen, kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je om precies de juiste bestemming voor jou te zoeken.

TourCompass – Van toerist naar reiziger