ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWaarheen op vakantie in februari 2025?

Waarheen op vakantie in februari 2025?

26-5-2024
Alle posts bekijken

Droomt u ervan om in februari 2025 de wereld in te trekken?

Februari is voor veel van onze bestemmingen een fantastische maand om te reizen.

We hebben 8 reisbestemmingen op een rijtje gezet die geweldig zijn in februari. Welk bestemming kiest u?

Het hele jaar door is het de moeite waard om de wereld in te trekken. Bekijk ook onze tips over waar u heen kunt in of januari of maart.

Sri Lanka – tempels, theeplantages en tropische stranden

Vater und Sohn sitzen auf dem Gipfel des Little Adam's Peak in Sri Lanka

Sri Lanka heeft het hele jaar door voor ieder wat wils.

In februari is het klimaat in heel Sri Lanka overwegend mild. Vanwege de geografische ligging van het land, dicht bij de evenaar, is er echter het hele jaar risico op regenbuien.

Februari is een ideale maand om Little Adams Peak of de Leeuwenrots Sigiriya te beklimmen, omdat er minder kans is op modderige, gladde paden en regenachtig uitzicht.

Houdt u van dieren dan is februari ook een uitstekende maand om op safari te gaan in Sri Lanka, want hier kunt u luipaarden spotten (als u geluk heeft), olifanten, beren en nog veel meer. Als u naar Mirissa gaat, kunt u ook een walvissafari maken – februari ligt namelijk midden in het walvisseizoen aan de zuidkust van Sri Lanka, waar u met een beetje geluk bijvoorbeeld dolfijnen en blauwe vinvissen kunt zien.

De nationale feestdag van Sri Lanka valt op 4 februari en wordt in het hele land gevierd met ceremonies, optochten en andere feestelijkheden, die de onafhankelijkheid van Sri Lanka van de Britse koloniale macht in 1948 herdenken.

3 redenen om Sri Lanka te bezoeken in februari:

• Warme temperaturen zodat u een fijne pauze kunt nemen van de winterkou

• Walvisseizoen aan de zuidkust, waar u met een beetje geluk blauwe vinvissen kunt zien

• Goede weersomstandigheden voor activiteiten buiten

Bekijk hier al onze reizen naar Sri Lanka:

Oeganda – het land van de indrukwekkende berggorilla’s

Weiblicher Gorilla schaut in die Kamera in Bwindi, Uganda

Oeganda, ook wel de Parel van Afrika genoemd, biedt een paar van de prachtigste landschappen van Afrika en hier heeft u de mogelijkheid voor een aantal unieke natuur- en dierenbelevenissen.

Februari ligt midden in een van de droge seizoenen van Oeganda, zodat u blauwe luchten, zon en weelderige, groene vegetatie kunt verwachten.

Het land biedt safari in het Queen Elizabeth National Park, waar u met een beetje geluk luipaarden, hyena’s, leeuwen, olifanten en antilopen kunt spotten. Februari vormt het einde van het droge seizoen en dit betekent dat de dieren zich verzamelen rond de waterpoelen die er nog zijn, omdat het maandenlang droog is geweest.

In Oeganda heeft u ook een unieke kans om berggorilla’s te zien in het Bwindi Impenetrable National Park, waar bijna de helft van de wilde populatie berggorilla’s leeft. Gorilla-tracking met ervaren rangers is een absoluut hoogtepunt in Oeganda. Februari is een van de beste maanden voor gorilla-tracking, omdat het droge seizoen de paden minder modderig maakt.

3 redenen om Oeganda te bezoeken in februari:

• Droge seizoen met blauwe hemel, zon en minder regen

• Makkelijk om dieren te spotten op een safari in bijvoorbeeld Queen Elizabeth National Park

• Goed moment voor gorilla-tracking en fysiek minder zwaar omdat de paden niet zo modderig zijn

Bekijk hier onze reizen naar Oeganda:

Tanzania – actie op de savanne

Zwei Geparden auf der Suche nach Beute

Tanzania is een van de populairste safaribestemmingen van Afrika – en niet voor niets.

In februari zijn er goede mogelijkheden om het harde, maar fascinerende leven van de natuur te zien afspelen. De vele gnoes op de savanne in de Serengeti gaan kalven (tot maart). De kalveren zijn kwetsbaar voor de roofdieren in het gebied en met een beetje geluk kunt u van heel dichtbij leeuwen zien jagen.

Ook het vogelleven in Tanzania is heel bijzonder in februari. De standvogels bouwen hun nesten, terwijl veel vogels uit Europa en Noord-Afrika tussen november en maart naar Tanzania komen om beschutting te zoeken tegen de winterkou.

3 redenen om Tanzania te bezoeken in februari:

• Warme temperaturen en overwegend droog weer

• Mogelijkheid om grote roofdieren te zien jagen op de kalveren van de gnoes

• Rijk vogelleven met standvogels en trekvogels

Bekijk hier al onze reizen naar Tanzania:

Vietnam – Fascinerende natuur en cultuur

Charmante straat in Hoi An, Vietnam

Ga op avontuur door het schilderachtige landschap van Vietnam en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van dit land.

Februari is het droge seizoen in heel Vietnam met helder weer en aangename, warme temperaturen. Februari maakt deel uit van de “koude” maanden in Vietnam en hoewel het in het noorden koeltjes kan worden, bijvoorbeeld in Sapa, zijn de temperaturen over het algemeen warm in Vietnam.

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Centraal Vietnam bij stralend weer, bijv. de koloniale stad Hoi An, met een charmante oude binnenstad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Of verheug u alvast op het zien van Ho Chi Minhstad, de grootste stad van Vietnam met een mix van moderne hoogbouw en gebouwen uit het koloniale tijdperk. Maak uw reis compleet met een strandvakantie op de prachtige stranden van Zuid-Vietnam, bijv. in Phan Thiet of op het eiland Phu Quoc.

Let op! Het Vietnamese Nieuwjaar, het Tet-festival, begint op 29 januari 2025, waarbij de lokale bevolking ook veel reist en de vraag naar vervoer en hotels toeneemt.

3 redenen om Vietnam te bezoeken in februari:

• Mogelijkheid voor een strandvakantie in Phan Thiet of op het eiland Phu Quoc

• Aangename temperaturen maar niet te warm

• Goede tijd om het land te bezoeken met mild weer en weinig regen

Bekijk hier al onze reizen naar Vietnam:

Zanzibar – een tropisch paradijs

Tropischer Strand und Strandstühle in Sansibar

Zanzibar is een populaire afsluiter van bijvoorbeeld een safarireis naar Tanzania – en wij begrijpen waarom.

Februari behoort tot de warmste maanden in Tanzania en het is dan ook ideaal om uw safari te combineren met een strandvakantie op Zanzibar, waar u prachtige stranden vindt. De perfecte ontsnapping aan de winterkou.

Zanzibar biedt ook naast de azuurblauwe zee verrijkende ervaringen. Bezoek bijv. het oude centrum Stone Town, het culturele hart van Zanzibar met kronkelende straatjes, lokale markten,

Arabische pleinen en prachtige moskeeën. Van 14-16 februari 2025 vindt hier ook het Afrikaanse muziekfestival Sauti Za Busara plaats, in het oude fort in Stone Town.

Als u nog niet genoeg heeft van safari, dan heeft Zanzibar ook een nationaal park dat u kunt bezoeken. In het Jozani Chwaka Bay National Park leeft de zeer zeldzame rode franjeaap, die alleen hier voorkomt.

3 redenen om Zanzibar te bezoeken in februari:

• Warme temperaturen in het droge seizoen, perfect voor een strandvakantie

• Afrikaans muziekfestival in Stone Town

• Mogelijkheid om de unieke wilde dieren van Zanzibar te zien

Bekijk hier al onze reizen naar Zanzibar:

Laos – de verborgen parel van Azië

Kuang Si-Wasserfall in Luang Prabang, Laos

Laos is een minder druk bezochte bestemming in Azië dan bijv. Thailand en Vietnam, maar toch volstrekt uniek. Februari ligt midden in het droge seizoen en dit betekent over het algemeen veel zonuren en heel weinig neerslag.

In Laos kunt u avontuurlijk landschap en een gastvrije bevolking vinden.

Bezoek de voormalige koninklijke stad Luang Prabang, vol met Frans-koloniale gebouwen met Laotiaanse kenmerken.

Ook kunt u genieten van de natuur op een boottocht op de Mekong-rivier of een bezoek aan de prachtige Kuang Si-watervallen.

Februari is een goed tijdstip om Laos te combineren met een reis naar Cambodja en Vietnam, die samen het voormalige Indochina vormen. Zowel Cambodja als Vietnam hebben in februari namelijk ook een droog seizoen.

3 redenen om Laos te bezoeken in februari:

• Zonnig weer met minimale neerslag en aangename warme temperaturen

• Heerlijk weer om de charmante stad Luang Prabang te verkennen

• Goed tijdstip om Laos te combineren met Cambodja en Vietnam

Bekijk hier al onze reizen naar Laos:

Kenia – Schilderachtig safarilandschap

Grüne Landschaften und Elefanten im Amboseli-Nationalpark in Kenia

Kenia is het hele jaar door een geweldige safaribestemming, waar u een spannende mix van unieke natuur en de interessante Afrikaanse dieren kunt verwachten.

Veel bezoekers reizen graag naar Kenia in februari. Het is het droge seizoen, maar u heeft na het regenseizoen in november en december nog steeds de mogelijkheid om van het weelderige landschap te genieten.

Door het warme en droge weer zijn er minder plekken waar de dieren kunnen drinken. Daarom verzamelen ze zich rond de weinige plekken waar nog wel water is en hierdoor is het voor bezoekers makkelijker om ze te spotten.

In februari zijn er ook volop mogelijkheden om het interessante vogelleven van Kenia te zien. De winter in Europa zorgt ervoor dat de vogels naar het zuiden trekken om te overwinteren in warmere klimaten en dat doen ze onder meer in Kenia.
En niet te vergeten kunt u in Kenia een fantastische strandvakantie houden in Diani Beach bij Mombasa. Hier kunt u relaxen op de hagelwitte zandstranden of snorkelen bij het prachtige koraalrif.

3 redenen om Kenia te bezoeken in februari:

• Droge seizoen, waardoor het makkelijker is om op de savanne dieren te spotten

• Rijk vogelleven, omdat veel vogels overwinteren in Kenia

• Heerlijke strandvakantie in Diani Beach bij Mombasa

Bekijk hier al onze reizen naar Kenia:

Thailand – interessant cultureel erfgoed en prachtige stranden

Frauen beim Segeln auf dem Cheow Lan See im Khao Sok National Park in Thailand

Thailand is het hele jaar door een droombestemming. In februari is het droge seizoen met warme temperaturen en veel zonuren. De temperaturen hebben hun absolute hoogtepunt nog niet bereikt, dus februari is warm, maar niet te warm!

Ontdek het stadsleven in Bangkok of Chiang Mai, verken het culturele erfgoed van Thailand in een van de vele prachtige tempels, geniet van de natuur in het Khao Sok National Park of ga eilandhoppen naar de vele paradijselijke eilanden in het zuiden van Thailand.

In februari is er ook een kleurenexplosie van prachtige bloemen tijdens het Chiang Mai Flower Festival in het noorden van Thailand, als de stad wordt gevuld met veel fantastische bloemen uit Thailand.

3 redenen om Thailand te bezoeken in februari:

• Een van de droogste maanden van het jaar

• Goed tijdstip om op strandvakantie te gaan, bijv. eilandhoppen naar de Thaise eilanden

• Mogelijkheid om het Chiang Mai Flower Festival mee te maken

Bekijk hier al onze reizen naar Thailand:

U heeft dus volop gelegenheid om in februari 2025 uw reisdromen uit te laten komen.

Weet u nog steeds niet welke bestemming u moet kiezen? Bel ons gerust, wij helpen u bij het vinden van de juiste reis.

TourCompass – Van toerist naar reiziger​!