ZEKERHEIDSGARANTIE

Thaise eilanden

25-8-2024
Alle posts bekijken

Overzichtsfoto van Phuket in Thailand

Thailand heeft enkele van de mooiste eilanden ter wereld, elk met een eigen unieke charme.

Maar welke eilanden hebben precies wat je wilt ervaren tijdens een reis naar Thailand?

Thailand heeft meer dan 1400 verschillende eilanden, dus het kan nogal onoverzichtelijk zijn om er je weg te vinden. Ze bieden elk veel verschillende ervaringen, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of je strandvakantie wilt combineren met culturele ervaringen.

Bekijk hieronder onze gids voor 10 Thaise eilanden.

Phuket – het grootste eiland van Thailand

Grote Boeddha uitkijkend over Phuket

Phuket, in het zuidwesten van Thailand, is het grootste eiland van het land en staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water.

Je kunt bijvoorbeeld ontspannen op het witte zand van het beroemdste strand van Phuket, Kata Beach, of genieten van de rust op het rustigere Kamala Beach aan de westkust van Phuket.

Naast enkele van de beste stranden van Thailand biedt het eiland een breed scala aan activiteiten, van snorkelen en duiken tot culturele ervaringen, zoals een bezoek aan tempels en de charmante oude binnenstad van Phuket.

Je kunt je ook verheugen op het verkennen van culturele schatten op het eiland, zoals de Wat Chalong-tempel en de indrukwekkende Grote Boeddha, die beide een kijkje bieden in het spirituele erfgoed van het eiland.

Het eiland is voor mensen die:

  • Veel verschillende stranden willen verkennen.
  • Houden van zwemmen en wateractiviteiten.
  • Houden van culturele excursies.

Koh Samui

Mae Nam strand op Koh Samui

Koh Samui is het op een na grootste eiland van Thailand en ligt in het zuidoosten van het land. Het eiland staat bekend om zijn met palmbomen overladen stranden en met regenwoud begroeide bergen.

Een reis naar Koh Samui is niet compleet zonder de prachtige stranden van Koh Samui, zoals Chaweng Beach, het populairste strand van het eiland, en de rustigere, paradijselijke stranden Bo Phut en Mae Nam Beach.

Koh Samui heeft ook een aantal bekende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Ontdek bijvoorbeeld de tempel van Big Buddha, Wat Khunaram en de Na Muang-watervallen.

Of je nu op zoek bent naar rust, cultuur of spanning, Koh Samui heeft genoeg te bieden.

Het eiland is voor mensen die:

  • Een mix zoeken van luxe en ontspanning aan het strand.
  • De prachtige natuur willen ervaren.
  • Graag interessante tempels verkennen.

Koh Pha-ngan

Thong Nai Pan strand op Koh Phangan

Koh Pha-ngan staat bekend om zijn prachtige baaien en stranden, weelderige jungles en charmante vissersdorpjes. Het eiland ligt in het zuidelijke deel van de Golf van Thailand in de provincie Surat Thani in het zuidoosten van Thailand.

Het eiland heeft talloze kleine baaien waar je naartoe kunt varen om de mooiste zandstranden te ervaren, omgeven door palmbomen en kliffen. Voorbeelden zijn de vredige oases Thong Nai Pan Yai Beach of Mae Haad Beach, die beide perfect zijn voor wie op zoek is naar een rustig strand.

Het eiland heeft ook een prachtige jungle waar je veel natuur kunt beleven. Je kunt hier bijvoorbeeld wandelen naar de Phaeng Yai-waterval, een grote waterval midden in de jungle waar je zelfs een duik kunt nemen in het frisse, stromende water.

Koh Phangan is ook de thuisbasis van de populaire Full Moon Parties. Houd er echter rekening mee dat deze plaatsvinden in het zuidelijkste deel van het eiland, ver van waar je verblijft als je met TourCompass reist.

Het eiland is voor mensen die:

  • Verborgen stranden in de vele kleine baaien willen verkennen.
  • Op zoek zijn naar spannende natuurervaringen.
  • Geniet van het verkennen van stranden en wandelpaden buiten de gebaande paden.

Koh Ngai

Prachtig strand en helder weer op Koh Ngai
Koh Ngai, ook bekend als Koh Hai, is een minder bekend juweeltje in de provincie Krabi in het zuidwesten van Thailand.

Koh Ngai heeft geen permanente bewoners. Naast een paar resorts, wat restaurants en loungebars bestaat het eiland voornamelijk uit jungle en kliffen. Daarom biedt het eiland ook een rustige ervaring, waar ontspanning en natuurbeleving centraal staan.

Dit kleine eiland biedt ongerepte stranden en een serene omgeving, waardoor het ideaal is voor wie op zoek is naar rust en bezinning. Koh Ngai is met zijn heldere water en rijke onderwaterleven ook perfect om te snorkelen.

Het eiland is voor mensen die:

  • Een rustige ervaring willen, weg van de populairere eilanden.
  • Willen snorkelen en de oceaan onder het oppervlak willen verkennen.
  • Genieten van prachtige landschappen.

Koh Mook

Smaragden grot op Koh Mook

Koh Mook, ook wel bekend als Pearl Island, is een verborgen schat in de zuidelijke provincie Trang in het zuidwesten van Thailand.

Op Koh Mook vind je Pearl Beach. Het strand staat bekend om zijn witte zand en kristalheldere water dat als parels schittert in de zon. Maar het eiland is waarschijnlijk het beroemdst vanwege de Emerald Cave. De Emerald Cave is een geheime lagune die je alleen kunt bereiken via een 80 meter lange tunnel die vanuit de zee naar buiten loopt.

Koh Mook biedt een traditionele, lokale ervaring met een ontspannen sfeer die je niet krijgt op de MEEST populaire eilanden.

Het eiland is voor mensen die:

  • Unieke natuurervaringen willen beleven, zoals de Emerald Cave.
  • Dromen van het ervaren van een lokale en traditionele eilandsfeer.
  • Genieten van snorkelen en prachtige kliffen langs de kust.

Koh Lanta Yai

Lokale boeren op Koh Yao Yai

Koh Lanta Yai staat bekend om zijn lange stranden, lokale restaurants en ontspannen sfeer. Het eiland ligt in de provincie Krabi in het zuidwesten van Thailand.

Vooral Relax Beach is een van de stranden die je moet bezoeken als je op Koh Lanta Yai bent. Het strand doet zijn naam eer aan en is ideaal voor wie het rustig aan wil doen in een prachtige omgeving.

Het eiland trekt gezinnen aan vanwege het kalme, ondiepe water, en het staat bekend om zijn prachtige fauna en flora zowel boven als onder het oppervlak.

Op het eiland kun je bijvoorbeeld Lanta Old Town ervaren, een vissersdorp aan de oostkust, waar je met de lokale bevolking kunt praten en ze kunt ontmoeten.

Het eiland is voor mensen die:

  • Op zoek zijn naar een gezinsvriendelijke bestemming.
  • De lokale bevolking willen ontmoeten.
  • Op zoek zijn naar een evenwichtige mix van ontspanning en gemakkelijk toegankelijke activiteiten.

Koh Yao Yai

Kinderen spelen op het strand op Koh Yao Yai

Koh Yao Yai ligt in Phang Nga Bay tussen Phuket en Krabi in het zuidwesten van Thailand.
Het eiland staat bekend om zijn relaxte sfeer, traditionele manier van leven en prachtige landschappen.

Het is ideaal voor wie op zoek is naar een meer authentieke Thaise ervaring, want hier heb je echt de kans om de lokale bevolking te ontmoeten. Het eiland wordt niet zo vaak bezocht als veel andere eilanden in Thailand.

Het eiland is voor mensen die:

  • Zich willen verdiepen in het lokale leven en de lokale cultuur.
  • De voorkeur geven aan een rustige omgeving.
  • Graag op de fiets of te voet pittoreske landschappen verkennen.

Koh Kood

Mensen ontspannen in het water op het strand op Koh Kood

Koh Kood, ook bekend als Ko Kut, is een eiland in het oosten van Thailand dat bekend staat om zijn rustige stranden en ongerepte regenwoud.

Op Koh Kood kun je onder andere genieten van prachtige watervallen zoals Klong Chao en Ao Salad, waar je kunt zwemmen en genieten van de natuurlijke omgeving.

In tegenstelling tot andere Thaise eilanden van dezelfde grootte heeft Koh Kood niet zoveel hotels en plaatsen. Dit betekent dat de natuur en rustige ervaringen de grootste aantrekkingskracht uitoefenen, omdat het eiland grotere stukken ongerept landschap heeft dan andere vergelijkbare eilanden.

Het eiland is voor mensen die:

  • Ongerepte natuur willen ervaren.
  • Een minder bewoond eiland willen bezoeken.
  • Genieten van kajakken, snorkelen en het verkennen van watervallen.

Koh Chang

Zonsondergang en regenwoud op Koh Chang

Koh Chang, dicht bij de grens met Cambodja in het oosten van Thailand, is het op twee na grootste eiland van het land en staat bekend om zijn wilde, ongerepte natuur.

Het eiland heeft regenwouden, watervallen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De stranden variëren van druk tot afgelegen, dus er is voor elk wat wils.

Koh Chang is ook de thuisbasis van prachtige watervallen zoals Khlong Phlu en Than Mayom, waar bezoekers kunnen zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Veel van de natuurervaringen kunnen worden gecombineerd met wandeltochten als je de natuur van Thailand van dichtbij wilt meemaken.

Het eiland is voor mensen die:

  • Natuurliefhebbers zijn en genieten van het te voet ervaren van het buitenleven.
  • Op zoek zijn naar gevarieerde ervaringen met alles van ontspannen stranden tot avontuurlijke reizen.
  • De voorkeur geven aan een meer nuchtere eilandbestemming.

Koh Samet

Koppels die elkaars hand vasthouden op het strand op Koh Samet

Koh Samet ligt in de provincie Rayong in het oosten van Thailand. Het eiland ligt op ongeveer vier uur rijden van Bangkok, waardoor het een populaire bestemming is voor een weekend of om even weg te zijn uit de hoofdstad.

Er vinden geen wilde activiteiten plaats op Koh Samet, maar als je een paar rustige dagen in een prachtige omgeving wilt doorbrengen, dan is dit de place to be!

Het eiland heeft prachtige stranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Een van de mooiste stranden van het eiland is Ao Prao Beach. Hier vind je een strand met ondiep, warm water en talloze vissen, wat het ideaal maakt als je wilt snorkelen en het onderwaterleven wilt ontdekken.

Het eiland is voor mensen die:

  • Op zoek zijn naar een uitstapje vanuit Bangkok.
  • Houden van fijne zandstranden.
  • De voorkeur geven aan zowel rustige als levendige strandgebieden.

Wil je de eilanden van Thailand verkennen?

Van welk soort eilandavontuur je ook droomt, Thailand heeft ongetwijfeld een paar eilanden waar je dol op zult zijn.

Het kan zelfs moeilijk zijn om te kiezen tussen alle fantastische paradijselijke eilanden.

Gelukkig kun je door te eilandhoppen in Thailand tijdens een en dezelfde reis meerdere van de unieke eilanden van Thailand bezoeken en alles ervaren, van de plaatselijke cultuur tot de tropische natuur.

Bekijk hieronder onze rondreizen naar de eilanden van Thailand:

TourCompass – Van toerist naar reiziger