ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe beste stranden in Thailand

De beste stranden in Thailand

7-7-2024
Alle posts bekijken

Phra Nang Strand in Krabi, Thailand

Droom je ervan om naar Thailand te reizen en de unieke stranden van het land te ervaren?

De eilanden en kusten van Thailand hebben allemaal een aantal unieke en pittoreske stranden die ideaal zijn voor zowel ontspanning als avontuur. Dus of je nu op zoek bent naar een volledig ongestoorde strandervaring of een actievere vakantie, de Thaise stranden hebben iets voor u.

Lees hieronder onze gidsen voor de beste stranden van Thailand

Kata Beach, Phuket

Overzicht vanaf Kata Beach op Phuket, Thailand.

Kata Beach ligt aan de zuidwestkust van Phuket en is een van de bekendste stranden van het hele eiland. Kata Beach bestaat eigenlijk uit twee stranden: Kata Yai, het ‘grote’ strand, en Kata Noi, het ‘kleine’ strand. Samen vormen de twee stranden 1,5 kilometer gouden zandstrand.

Kata Beach is favoriet bij zowel gezinnen als stellen en staat bekend om de schilderachtige omgeving. Het strand is perfect voor zwemmen en zonnebaden.

Van mei tot oktober zijn er bij Kata Beach goede golven om te surfen, en er zijn surfscholen voor zowel beginners als ervaren surfers. In de overige maanden van het jaar is de zee bij Kata Beach juist uitstekend om in te snorkelen.

Langs de kust vind je een ruim aanbod aan restaurants, cafés en winkels met plaatselijke delicatessen en souvenirs.

Chaweng Beach, Koh Samui

Ligstoelen in gouden licht op Chaweng Beach op Koh Samui, Thailand.
Chaweng Beach is het populairste strand van Koh Samu.

Het strand heeft meer dan zeven kilometer zacht, wit zand en kristalhelder water, waardoor het ideaal is voor zowel ontspanning als watersport – voor de actievelingen.

Overdag kunnen bezoekers kajakken, jetski’s huren en beachvolleyballen, terwijl de avonden een feestelijke sfeer en entertainment bieden.

Met zijn vele voorzieningen en energieke sfeer is Chaweng Beach een populair strand voor alle leeftijden.

Ao Nang Beach, Krabi

Zonsondergang op Ao Nang Beach in Krabi, Thailand
Ao Nang Beach in Krabi, gelegen op het vasteland in het zuidwesten van Thailand, is een populaire bestemming die bekend staat om zijn spectaculaire natuurlijke omgeving en gunstige ligging dicht bij zowel de stad als het vliegveld.

Het strand heeft fijn, wit zand en helder water dat wordt omgeven door grote kalkstenen kliffen.

Ao Nang Beach is een centrum voor activiteiten als eilandhoppen, kajakken en duiken. Het heeft ook talloze restaurants, winkels en bars langs de kust.

Kamala Beach, Phuket

Prachtige zonsondergang op Kamala Beach op Phuket, Thailand.

Kamala Beach is een vredige oase aan de westkust van Phuket. Het strand trekt vooral gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een iets rustigere strandvakantie.

Het strand staat bekend om zijn zachte, goudgele zand en prachtige water, en het is bijzonder kindvriendelijk in het hoogseizoen van november tot april, wanneer de zee kalm en helder is. Er zijn ook goede snorkelmogelijkheden, vooral aan de zuidkant van het strand.

Een van de grootste attracties van Kamala Beach is de verbluffende zonsondergang, die de lucht elke avond in prachtige oranje en roze tinten schildert. Langs de kust vind je een goede selectie restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke Thaise gerechten.

Thong Nai Pan Beach, Koh Phangan

Thong Nai Pan strand op Phuket, Thailand van bovenaf gezien

Thong Nai Pan Beach is een vredige oase in het noordoostelijke deel van het eiland Koh Phangan.

Thong Nai Pan Beach bestaat eigenlijk uit twee prachtige stranden: Thong Nai Pan Noi en Thong Nai Pan Yai. Deze twee baaien bieden wit zand en kristalhelder water omgeven door bergachtig groen, wat een idyllische omgeving creëert voor dit paradijs. En als je vroeg opstaat, kun je genieten van een werkelijk unieke zonsopgang boven zee.

Thong Nai Pan Noi (noord) is het kleinere van de twee stranden en staat bekend om zijn intieme sfeer en luxe resorts. Thong Nai Pan Yai (zuid) is groter en heeft een meer ontspannen sfeer, gezellige strandbars en restaurants waar je kunt proeven van smakelijke Thaise gerechten.

Thong Nai Pan Beach verwelkomt bezoekers voor een paar rustige dagen aan het strand met ontspanning in de schaduw van de palmbomen. Of je nu het noordelijke of zuidelijke deel van het strand bezoekt, je vindt er een perfecte plek om nieuwe energie op te doen en te genieten van de ongerepte schoonheid die Koh Phangan te bieden heeft.

Mae Nam Beach, Koh Samui

Palmboom op Mae Nam Beach op Koh Samui in Thailand.

Mae Nam Beach op Koh Samui is een rustig paradijs in een prachtige omgeving.

Het strand ligt aan de noordkust van het eiland en strekt zich uit over meerdere kilometers van fijn, goudgeel zand en helder, blauw water.

Mae Nam Beach staat bekend om zijn relaxte sfeer. Bezoekers kunnen er genieten van de zon in een rustige omgeving ver weg van de drukkere gebieden, terwijl de nabijgelegen strandbars en restaurants heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes serveren.

Bo Phut Beach, Koh Samui

Bo Phut Beach op Koh Samui in Thailand.

Bo Phut Beach op Koh Samui is een charmant en rustig strand.

Het strand, dat aan de noordkust van Koh Samui ligt, staat bekend om zijn goudgele zand en kalme water en biedt perfecte omstandigheden om een paar dagen te ontspannen.

Bij Bo Phut Beach ligt ook het beroemde Fisherman’s Village, waar bezoekers traditionele Thaise huizen, charmante cafés en traditionele markten kunnen verkennen. ‘s Avonds verandert het gebied in een levendige voetgangersstraat met kraampjes en winkels.

Bangsak Beach, Khao Lak, Phang Nga

Overzicht vanaf Bang Sak Beach in Khao Lak in Thailand.

Khao Lak is een dorp in de provincie Phang Nga, ongeveer 100 km ten noorden van Phuket. Khao Lak bestaat uit verschillende aaneengesloten strandgebieden die samen dit heerlijke, ontspannen paradijs vormen.

U kunt bijvoorbeeld Bangsak Beach bezoeken, dat prachtig wordt geflankeerd door weelderig, groen regenwoud aan de ene kant en het prachtige, kalme water aan de andere kant. Langs het strand vind je ook goede lokale visrestaurants.

Je kunt je dagen ontspannen doorbrengen op de honingkleurige zandstranden, of je kunt het gebied verkennen en het leven onder de zeespiegel ervaren. Het gebied staat bekend om de nabijgelegen eilanden die perfecte omstandigheden hebben om te snorkelen. Enkele van de meest prominente eilanden zijn de Similan- en Surineilanden, die enkele van de beste onderwaterervaringen van Thailand bieden.

Phra Nang Beach, Krabi

Kalkstenen kliffen op Phra Nang Beach in Thailand.

Als je een volledig ongerepte strandervaring wilt, moet je Phra Nang Beach bezoeken.

Het strand ligt op het vasteland in de provincie Krabi, maar het wordt niet zo druk bezocht als de grotere, populairdere stranden. Het is alleen bereikbaar per boot of via een wandeling vanaf Railay East Beach, dat ongeveer een kilometer verderop ligt.

Op Phra Nang Beach kun je de Princess Cave of de minder bekende vleermuizengrot bezoeken, die beide op het strand liggen. U kunt hier de grotten verkennen, die door de lokale vissers als een heilige plek worden beschouwd en waar vroeger offers zijn gebracht in de overtuiging dat het een goede vangst zou opleveren.

Relax Beach, Koh Lanta Yai

Zonnige dag op Relax Beach op Koh Lanta Yai in Thailand.

Het eiland Koh Lanta is het grootste eiland in de provincie Krabi en beslaat een gebied van iets meer dan 80 km2. Ondanks zijn bescheiden omvang is het eiland rijk aan prachtige stranden. Een van de beste stranden is Relax Beach.

Relax Beach doet zijn naam alle eer aan en is een rustig paradijs dat het strand een voor de hand liggende keuze maakt voor wie op zoek is naar een rustige ontsnapping aan het alledaagse leven thuis.

Het strand maakt deel uit van Long Beach, het bekendste strand van Koh Lanta, maar het ligt een beetje afgelegen, wat Relax Beach tot een verborgen juweeltje maakt. Het strand heeft goudgeel zand en rustig water en wordt omgeven door palmbomen die voor natuurlijke schaduw zorgen.

Langs het strand vind je ook een aantal gezellige restaurants waar je lokale delicatessen kunt proeven en kunt genieten van verse kokosnoten. Relax Beach is relatief onbekend, wat betekent dat er veel ruimte is om ongestoord te genieten van het omringende landschap. De gastvrije sfeer en vriendelijke bevolking maken Relax Beach een geweldige plek om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Mae Haad Beach, Koh Phangan

Uitzicht op Koh Ma vanaf Mae Haad Beach op Koh Phangan in Thailand.

Mae Haad Beach op Koh Phangan is een waar juweeltje aan de noordwestkust van het eiland – een ideale plek voor wie op zoek is naar een rustige strandervaring. Het strand strekt zich uit over 800 meter zacht, wit zand en wordt omgeven door weelderige heuvels aan de ene kant en een heldere, turkooisblauwe zee aan de andere kant.

Een van de dingen die Mae Haad Beach zo bijzonder maakt, is de natuurlijke zandbank die het strand verbindt met het kleine rotseiland Koh Ma. Bij eb kunnen bezoekers vanaf het strand naar Koh Ma lopen, waar ze kunnen snorkelen en het onderwaterleven kunnen ontdekken.

Mae Haad Beach heeft een keur aan strandbars en restaurants waar je verfrissende drankjes en lokale specialiteiten kunt kopen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee.

Pearl Beach, Koh-haak

Parelstrand op het eiland Koh Mook in Thailand.

Pearl Beach (Hao Laem) op Koh Mook, een eiland in de provincie Trang in het zuidwesten van Thailand, is een verborgen juweel dat echt zijn naam waarmaakt. Het strand staat bekend om zijn witte zand en kristalheldere water dat als parels schittert in de zon.

Pearl Beach strekt zich uit naar een smal schiereiland met krijtwit zand en helder water aan beide kanten, glinsterend tussen groen, turkoois en blauw, afhankelijk van naar welke kant je kijkt. Met zijn vredige sfeer en schilderachtige omgeving is Pearl Beach de perfecte plek om een paar dagen te ontspannen in de zon en te genieten van het prachtige landschap van Thailand.

Avontuurlijke reizigers raden we aan naar de westkust van Koh Mook te gaan om een van de meest unieke attracties van het eiland te bezoeken: de Emerald Cave. De Emerald Cave is een lagune die alleen kan worden bereikt door door een donkere tunnel te zwemmen. Eenmaal aangekomen kom je op een verborgen strand dat wordt omgeven door hoge rotswanden, waar het zonlicht het water laat glinsteren in smaragdgroene tinten.

Ao Prao Beach, Koh Samet

Zonsondergang en ligbedden bij Ao Prao Beach op Koh Samet in Thailand.

Ao Prao Beach ligt op het eiland Koh Samet voor de kust van de oostelijke provincie Rayong. Koh Samet ligt relatief dicht bij Bangkok en is daarom een duidelijk toevluchtsoord voor de drukke sfeer van de stad.

Het zandstrand wordt omgeven door palmbomen, waardoor het een perfecte plek is om het idyllische Thailand te ervaren.

Het ondiepe, warme water en de vele vissen in de omgeving maken Ao Prao Beach een van de beste plekken op het eiland als je wilt snorkelen tijdens je verblijf.

Ervaar de beste stranden van Thailand

TourCompass – Van toerist naar reiziger