ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe beste plekken in Thailand

De beste plekken in Thailand

11-8-2024
Alle posts bekijken

Vrouw en man varen op het meer in Khao Sok National Park in Thailand

Thailand is een groot land met bijna eindeloze mogelijkheden om ervaringen op te doen.

De verschillende regio’s bieden een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, maar waar je reis naar Thailand je ook brengt, je kunt je verheugen op een aantal werkelijk geweldige plekken.

Weet je niet zeker waar je naartoe moet reizen in Thailand?

We hebben hieronder de 7 beste plekken in Thailand samengesteld.

Bangkok

Bangkok skyline bij zonsondergang

De levendige hoofdstad van Thailand is altijd een rijke reisbestemming en het is geen wonder dat de stad bovenaan de lijst blijft staan van de beste plekken om te bezoeken in Thailand.

Met zijn glinsterende tempels, bruisende markten en moderne wolkenkrabbers is Bangkok een fascinerende mix van oud en nieuw.

Je kunt het Koninklijk Paleis bezoeken, waar je de prachtige Smaragdgroene Boeddha kunt bewonderen, of een reis naar Wat Pho maken om het indrukwekkende liggende Boeddhabeeld te bekijken.

Bangkok is ook beroemd om zijn vele markten. Een van de bekendste is de Chatuchak Weekendmarkt. Hier kun je op jacht gaan naar lokaal handwerk of genieten van heerlijk street food in de meer dan 15.000 kraampjes op de markt.

Phuket

Boten op Kamala Beach in Phuket

Phuket is het grootste en misschien wel populairste eiland van Thailand. Het maakt indruk met meer dan 30 verschillende stranden die voor elk wat wils bieden, ongeacht het soort strandvakantie waar je van droomt.

Als je de voorkeur geeft aan een rustige sfeer, zijn stranden zoals Kata Beach en Kamala Beach aan de westkust prachtige plekken die perfect zijn voor ontspannen dagen in de zon.

Naast stranden biedt Phuket ook culturele ervaringen, zoals het standbeeld van de Grote Boeddha, de tempel Wat Chalong en de kleurrijke oude gebouwen in de charmante oude binnenstad van Phuket.

Chiang Mai

Zondagmarkt in Chiang Mai in Noord-Thailand

Chiang Mai in het noorden van Thailand is een charmante stad die rijk is aan historisch erfgoed en culturele inzichten en verdient absoluut een plek op je bucketlist voor Thailand.

In vergelijking met Bangkok heeft Chiang Mai een meer ontspannen sfeer. De stad is beroemd om zijn meer dan 300 tempels, waaronder de bekende Doi Suthep-tempel, Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang.

Chiang Mai is ook een centrum voor Thaise cultuur en handwerk, met markten zoals Handicraft Highway en Sunday Walking Street waar je handgemaakte producten kunt kopen en plaatselijke gerechten kunt proeven.

Voor natuur- en dierenliefhebbers is een bezoek aan het olifantenreservaat Changchill een must. Het opvangcentrum is sinds 2007 een toevluchtsoord voor een groep gelukkige vrouwelijke olifanten, waar ze kunnen leven zoals olifanten zouden moeten. Het project wordt ook ondersteund door World Animal Protection.

Koh Samui

Chaweng Beach op Koh Samui in Thailand

Koh Samui, gelegen voor de zuidoostkust van Thailand, is een van de populairste eilanden van het land. Het staat bekend om zijn met palmbomen omzoomde stranden, omgeven door met regenwoud begroeide bergen, die unieke dagen in de zon bieden.

Koh Samui heeft voor elk wat wils en je vindt hier enkele van de beste stranden van Thailand: van het bruisende Chaweng Beach, met een breed scala aan bars, restaurants en winkels, tot het rustigere Bo Phut Beach en Mae Nam Beach, perfect voor ontspanning en zonnebaden.

Koh Samui is ook de thuisbasis van interessante natuurlijke en culturele attracties zoals de Na Muang-watervallen en het beroemde standbeeld van de Grote Boeddha, dat vanaf een hoge heuvel uitkijkt over het eiland.

Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, biedt het eiland fantastische mogelijkheden om te kajakken, snorkelen en verborgen lagunes en grotten te verkennen.

Nationaal park Khao Sok

Overzicht van het meer in Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok Nationaal Park is een van de verborgen pareltjes van Thailand, gelegen in de provincie Surat Thani in het zuiden van Thailand.

Dit regenwoudgebied staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, waaronder indrukwekkende kalkstenen kliffen, diepe valleien en het adembenemende Cheow Lan-meer.

Het nationale park Khao Sok herbergt een van de oudste regenwouden ter wereld en is een van de best bewaarde nationale parken van Thailand. Hier heb je een unieke kans om de natuur van dichtbij te ervaren. Bezoekers die op zoek zijn naar avontuur kunnen begeleide trekkingtochten maken om de dichte jungle te verkennen of kajakken op de serene rivieren.

Naast de natuur is Khao Sok de thuisbasis van een schat aan wilde dieren, waaronder olifanten, tapirs, gibbons en talrijke vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor zowel dieren- als natuurliefhebbers.

Kanchanaburi

De brug over de rivier de Kwai

In de provinciale stad Kanchanaburi, ten noordwesten van Bangkok, zijn er twee plaatsen die je niet mag missen: de rivier de Kwai en de Dodenspoorlijn.

De spoorlijn, officieel de Thailand-Birmaspoorweg genoemd, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door oorlogsgevangenen en werd de Dodenspoorlijn genoemd vanwege de barbaarse omstandigheden die de gevangenen ondergingen. In de stad kun je de Hellfire Pass en de Erebegraafplaats Kanchanaburi verkennen om meer te weten te komen over de tragische gebeurtenissen die plaatsvonden.

Het beroemdste deel van de Thailand-Birmaspoorweg is het gedeelte in de buurt van de rivier de Kwai. Dit deel werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en staat ook centraal in de oorlogsfilm “The Bridge on the River Kwai”. De brug is er nog steeds en je kunt hem bezoeken aan de rivier de Kwai.

Wanneer je naar Kanchanaburi reist, heb je de mogelijkheid om over de rivier de Kwai te varen en een dorp te bezoeken waar het Mon-volk woont. Hier kun je dicht bij de lokale bevolking komen die al generaties in het dorp woont en hun geschiedenis, tradities en cultuur ervaren.

Sluit je bezoek af met een speciale overnachting in een flotel, een hotel op een vlot op de rivier de Kwai.

Ayutthaya

Beelden op een rij bij Wat Yai Chai Mongkhon in Ayutthaya, Thailand

Als je geschiedenis wilt ervaren, is Ayutthaya, ten noorden van Bangkok, een van de beste plekken in Thailand. Ayutthaya is een echt historisch juweeltje.

De stad werd rond 1350 gesticht en werd de tweede Siamese hoofdstad na Sukhothai. De stad werd verwoest toen de Birmezen binnenvielen in 1767, maar veel van de ruïnes van de verwoesting staan er vandaag de dag nog.

Hier kun je de vele fascinerende tempelruïnes verkennen die in 1991 op de UNESCO Werelderfgoedlijst werden opgenomen.

Ondanks de vernietiging van de stad in de 18e eeuw zijn sommige tempels gerestaureerd en nog steeds bewoond. Een van die tempels is Wat Yai Chai Mongkhon, die oorspronkelijk diende als klooster en waar nog steeds monniken wonen, in tegenstelling tot veel andere tempels in de omgeving.

Waar naartoe in Thailand?

Heb je besloten waar je reis naar Thailand je naartoe zal brengen?

Thailand heeft een eindeloze reeks interessante plekken. Wij staan klaar om je te helpen als je hulp nodig hebt bij het bepalen waar je reis precies naartoe moet gaan.

Bekijk hier al onze reizen naar Thailand:

TourCompass – Van toerist naar reiziger