U wordt opgehaald bij het hotel en naar de Mekong gereden, ten zuiden van Ho Chi Minhstad. De Mekong rivier is 4.500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. De delta staat bekend als de ‘voedselkamer van Vietnam’ en is, zoals de bijnaam al doet vermoeden, een zeer vruchtbaar gebied. De delta beslaat een gebied van bijna 40.000 km², maar hoe veel water er is, hangt af van de hoeveelheid regen en van het seizoen.
Als u nog niet ver van Ho Chi Minhstad bent, begint u al de prachtige, groene rijstvelden te zien. Door het klimaat op deze breedtegraad kunnen de boeren drie keer per jaar planten en oogsten.
Bij aankomst in het kleine, charmante plaatsje Cai Be, gaat u aan boord van een boot die u rondvaart over de weelderige Mekongdelta. Hier ziet u de plaatselijke inwoners met hun boten vol watermeloenen, kokosnoten en ananassen, of ze zitten geduldig te wachten tot ze nog een vis aan de haak slaan. Het gebied stond vroeger bekend om zijn drijvende markten, maar tegenwoordig worden de goederen aan wal verkocht.
U bezoekt vervolgens een familie die verschillende producten van waterhyacinten maakt en verkoopt. U gaat ook langs een fabriekje aan huis dat “pop rice” produceert, een lokale specialiteit in de Mekongdelta.
U stapt nu aan boord van een sampan, een traditionele boot, en vaart door het labyrint van smalle kanalen in de prachtige delta. Hierna kunt u genieten van een late lunch in een mooie oude eetgelegenheid. Hier krijgt u ook een demonstratie in het maken van banh xeo, traditionele Vietnamese koekjes.
Vervolgens vaart u terug naar Cai Be, vanwaar u wordt teruggebracht naar Ho Chi Minhstad.