Droomt u ervan om China te bezoeken, maar is uw tijd beperkt? Dan is deze kortere rondreis perfect voor u. U ziet 3 unieke sites van de UNESCO-werelderfgoedlijst en het ongelooflijke contrast inn Shanghai.
Droomt u ervan om China te bezoeken, maar is uw tijd beperkt? Dan is deze kortere rondreis perfect voor u. U ziet 3 unieke sites van de UNESCO-werelderfgoedlijst en het ongelooflijke contrast inn Shanghai.
Uitgebreid excursiepakket:
Is uw tijd beperkt, maar droomt u ervan om de klassieke bezienswaardigheden van China te bezoeken? Dan is deze rondreis perfect voor u.
U begint in Beijing, het historische centrum van de macht, waar u zich in de voetsporen van de keizers begeeft. Hier ziet u Het Plein van de Hemelse Vrede, De Verboden Stad en de Kolenheuvel, het hoogste punt van Beijing.
Op een paar uur rijden van de hoofdstad wacht het herkenningspunt van China, de Chinese Muur, die vele duizenden kilometers door het noordelijke China loopt. U kunt zich echt verheugen op dit indrukwekkende vestingwerk!
Hierna gaat de reis 1.000 km verder naar het zuidwesten, naar de charmante stad Xi’an. Hier ziet u de Moslimwijk en het Terracottaleger, de grootste vondst van ondergrondse beelden ooit ter wereld. Hier staan meer dan 7.000 terracotta krijgers die net zo groot zijn als mensen en allemaal verschillende gezichten en kapsels hebben. Zeer indrukwekkend!
De reis eindigt in Sjanghai, het economische centrum van China, waar de Chinese ontwikkeling in sneltreinvaart voortraast. Sjanghai is ook een stad van contrasten. Langs de waterkant van de Bund lijkt u in het begin van de 20e eeuw beland en dan staat u weer op de 121e verdieping van de hoogste wolkenkrabber van China.
China is in alle opzichten een fascinerend land!
Vandaag vertrekt u vanaf de gekozen luchthaven naar Beijing, de hoofdstad van China, met tussenlanding(en) onderweg.
Na aankomst in de internationale luchthaven van Beijing gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids met een bordje met uw naam erop. Tijdens de rit naar het hotel zal de gids het reisprogramma met u doornemen en eventuele vragen beantwoorden. De gids zal u ook vertellen over China en waar u respect voor moet tonen en waar u op moet letten. Na aankomst in het hotel, dat zich in het centrale deel van Beijing bevindt, wacht u een korte wandeling om vertrouwd te raken met de omgeving van het hotel.
Na het inchecken heeft u tijd om uit te rusten, een douche te nemen en uw spullen uit te pakken. U kunt ook de Chinese hoofdstad, die ongeveer 22 miljoen inwoners telt, gaan verkennen.
De geschiedenis van China is sterk verbonden met Beijing, en nergens anders in China vindt u zoveel culturele schatten en bezienswaardigheden als hier. U kunt zich dus verheugen op de komende dagen.
Vandaag wacht een boeiende stadsrondleiding in Beijing. U gaat veel lopen, dus zorg voor goede, comfortabele schoenen.
Na een stevig ontbijt ontmoet u uw gids in de lobby en vanaf hier begint de excursie naar de populairste bezienswaardigheden van Beijing.
Vanaf het hotel loopt u naar de 840 meter lange winkelstraat, Dashilan, die ten zuiden ligt van het Plein van de Hemelse Vrede. Dashilan is een van de oudste winkelgebieden van Beijing en hier vindt u kledingwinkels, restaurants, cafés en winkels met Chinese specialiteiten en souvenirs.
U gaat verder naar het Plein van de Hemelse Vrede, ook bekend als het Tiananmenplein. Tijdens de Ming- en Qing-dynastieën waren hier de kantoren van keizerlijke ministeries gevestigd. Deze raakten ernstig beschadigd tijdens de Bokseropstand. Het gebied werd ontruimd en vervolgens werd het Plein van de Hemelse Vrede aangelegd. In 1949 werd het plein uitgebreid naar de omvang (880 meter van zuid naar noord en 500 meter van oost naar west), waarmee dit het grootste open plein ter wereld is. Het plein is vernoemd naar de Poort van de Hemelse Vrede, die het plein aan de noordkant scheidt van De Verboden Stad.
Aan de westkant van het plein ziet u de Grote Hal van het Volk, waar het Nationaal Volkscongres bijeenkomt. Aan de zuidkant vindt u het Mausoleum van Mao en in het oosten het Museum van de Chinese Geschiedenis en de Chinese Revolutie. Het plein telt veel belangrijke historische gebouwen, maar het heeft ook een somber verleden. Op dit plein vond namelijk de studentendemonstratie plaats, die in 1989 hard werd neergeslagen door het Chinese regime.
U gaat vervolgens naar De Verboden Stad, die is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De Verboden Stad was het keizerlijke paleis tijdens de Ming- en Qing-dynastieën.
De geschiedenis van de Verboden Stad begint in het zuiden in de oude hoofdstad Nanjing. Hier had de eerste Ming-keizer in 1368 een dynastie voor zichzelf gecreëerd. Na de dood van de keizer werd een van de kleinzonen van de keizer tot erfgenaam uitgeroepen. Met deze beslissing was de legercommandant Zhu Di, de vierde zoon van de overleden keizer, het niet eens, ondanks het feit dat hij zelf geen recht had op de troon. Maar hij had een machtig leger achter zich en in 1402 slaagde hij erin de zittende keizer te verjagen en besteeg hij de troon. Zhu Di was niet geliefd in Nanjing en daarom besloot hij de hoofdstad naar het noorden te verplaatsen. Hij noemde het gebied ‘Beijing’, of te wel ‘De noordelijke hoofdstad’. Zhu Di wilde niet alleen een nieuwe hoofdstad stichten, maar hij liet hier ook een extravagant paleis bouwen, dat moest tonen dat China zichzelf beschouwde als het machtscentrum van de wereld. In 1406 begon hij met de bouw van zijn paleis – een stad in de stad, waar hij in veiligheid kon leven en in almacht kon regeren. In 1420 werd het paleis voltooid. Het hele complex bestaat uit 999 gebouwen met in totaal 9999,5 kamers. Het verhaal gaat dat het paleis 9999,5 kamers kreeg omdat de Hemel 10.000 kamers heeft en de keizer, die de titel ‘Zoon van de Hemel’ draagt, de Hemel niet mag overtreffen. Het paleis werd De Verboden Stad genoemd, omdat alleen de keizerlijke familie, de ambtenaren van de keizer, dienaren, bewakers en andere edelen binnen de dikke, rode muren mochten komen.
Het paleis was uiteindelijk de thuisbasis van 24 keizers totdat de laatste keizer, Puyi, werd verdreven in 1924. Al het jaar daarop werd De Verboden Stad een museum en het is tegewoordig een van de grootste attracties van China.
Van De Verboden Stad gaat de rondleiding verder naar de Kolenheuvel, een kunstmatige heuvel ten noorden van De Verboden Stad. Dit is het hoogste punt van Beijing en bij helder weer heeft u een fantastisch uitzicht op De Verboden Stad en de bruisende hoofdstad.
Aan het einde van de middag neemt u de metro terug naar het hotel.
De dag is ter vrije besteding zodat u zelf de Chinese hoofdstad kunt gaan verkennen. U kunt ook een van onze optionele excursies bijboeken.
Vandaag gaat u de De Chinese Muur, die in 1987 werd opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
De muur is een zeer indrukwekkend vestingwerk, dat zich door het noordelijke China en door de Chinese geschiedenis slingert.
De muur bestaat niet uit één lange muur, zoals veel mensen denken, maar uit meerdere muren, waarvan de eerste werd gebouwd als vestingwerk in de 7e eeuw voor Christus. In 221 breidde keizer Qin Shi Huang de muren uit ter verdediging tegen de nomaden in het noorden, die grote belangstelling hadden voor de velden en de akkers in het zuiden. Dat vormt de basis van De Chinese Muur, die sindsdien diverse keren is uitgebreid en versterkt – de laatste keer in de 16e eeuw tijdens de Ming-dynastie.
De muur loopt van de kust bij de Gele Zee ten oosten van Beijing tot de Gobiwoestijn in het noordwesten van China. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang de muur precies is. De muur bestaat namelijk uit zowel oudere als nieuwere gedeelten en ook ruïnes, waardoor de muur moeilijk te meten is. In het Chinees wordt de muur ‘Wànli chángchéng’ genoemd, dit betekent ‘De 10.000 li lange muur’. De li is de oude Chinese meeteenheid, en 10.000 li komt overeen met ongeveer 5.000 km. Archeologische onderzoeken hebben echter uitgewezen dat de muur ongeveer 6.000 km lang is.
De muur is opgedeeld in verschillende gebieden, en u bezoekt het minder toeristische gebied Mutianyu. U wordt samen met de gids afgezet op de parkeerplaats bij Mutianya, en vanaf hier loopt u via een steile weg naar de kabelbaan, die naar de muur gaat. Boven op de muur wordt u beloond met een fantastisch en adembenemend uitzicht, en u kunt zien hoe de muur prachtig de rondingen van de bergen volgt tot aan de hoogste toppen.
U zult ontdekken dat de muur in zowel hoogte als breedte verschilt op diverse plekken. Op de meeste plaatsen is de muur 3-6 meter breed en 7-8 meter hoog. Delen van de muur zijn ook erg steil en ook de traptreden zijn niet even hoog. Dit geldt vooral bij de wachttorens, die niet alleen werden gebruikt als uitkijkposten, maar ook om te waarschuwen voor gevaar, met behulp van rooksignalen.
U heeft tijd om zelf rond te kijken op de muur en er is ook tijd om van uw meegebrachte lunch te genieten.
Na een paar uur op de muur gaat u weer naar beneden met de kabelbaan en wordt u teruggebracht naar het hotel in Beijing.
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation in Beijing gebracht, waar u de hogesnelheidstrein naar Xi’an, de oude hoofdstad van China. Wij raden u aan om wat eten, snacks en drinken mee te nemen. U kunt het ook aan boord kopen bij de stewardessen.
U zit in een stoel die doet denken aan een vliegtuigstoel en vanuit hier kunt u genieten van het wisselende landschap. De treinreis neemt u mee door bergen, over vlaktes, door landbouw- en industriegebieden. De trein schiet weg met een snelheid van wel 350 km per uur, en u legt de ca. 1.200 km af in iets minder dan 6 uur.
Bij aankomst in Xi’an wordt u opgewacht door een gids en een chauffeur die u naar uw hotel brengen. Het hotel is centraal gelegen en op loopafstand van de bezienswaardigheden.
Xi’an is een gezellige en charmante stad met ongeveer 8 miljoen inwoners. In deze stad eindigde de beroemde Zijderoute en Xi’an is dan ook een smeltkroes van culturen en godsdiensten. Ook vandaag de dag is Xi’an een multiculturele stad, en dit zult u ook duidelijk zien tijdens uw verblijf.
Na het inchecken in het hotel gaat u met een gids op een boeiende stadsrondleiding. U gaat te voet en begint bij het hotel. U komt langs de prachtige, iconische Klokkentoren en gaat verder naar een van de oudste wijken van de stad, de Moslimwijk, ook bekend als Huimin Jie. De wijk is het centrum van de moslimgemeenschap in Xi’an, die meer dan 30.000 mensen telt.
Al meer dan duizend jaar trouwen Arabieren en Han-Chinezen met elkaar en daarom zijn er niet veel Arabische gelaatstrekken meer te herkennen bij de plaatselijke inwoners. Een minderheid van de moslims hier in kan Arabisch lezen, en niet veel mensen spreken de taal.
Het eerste bezoek van vandaag is de Grote Moskee, waar het aangename rustig en stil is. De moskee is de oudste en beroemdste moskee van China. De moskee werd gebouwd in 742, voordat de Arabische architectuur was uitontwikkeld, en er zijn daarom geen minaretten, koepels of azuurblauwe tegels. De moskee lijkt nog het meest op een boeddhistische tempel met zijn mooie paviljoens, kleine vijvers en goed verzorgde Chinese tuinen.
U gaat verder naar de overdekte bazaar, met kraampjes met stoffen, souvenirs, tassen en kunstnijverheid. Hier is heel gewoon om af te dingen als u iets tegenkomt dat u heel graag wilt hebben.
Van de aangename rust in de moskee en daarna het afdingen, eindigt de rondleiding in de chaotische en kleurrijke straten, vol met straatkeukens. Hier ziet u vrouwen die hoofddoeken dragen en mannen met een ‘kufi’, een islamitisch hoofddeksel. De straat vult zich met de verleidelijke geuren van de talloze eetstalletjes met gegrild lamsvlees, inktvis op spiesjes, pittige soepen, gedroogde pepers walnoten zo groot als kippeneieren, kruiden en vers fruit.
De gids zal aanwijzen wat goede plekken zijn om te eten. Wij raden u aan om de beroemde dumplings te proberen, een specialiteit van Xi’an. Dumplings zijn kleine deegpakketjes met diverse vullingen, ze hebben iets weg van ravioli.
U kunt ervoor kiezen om in deze omgeving te blijven of met de gids terug te gaan naar het hotel.
Toen de hoofdstad in 906 werd verplaatst, raakte Xi’an in de vergetelheid, totdat er in 1974 een van de belangrijkste culturele schatten van China uit de grond tevoorschijn kwam, iets buiten de stad. De archeologische vondst zette Xi’an in één klap weer op de wereldkaart, en vandaag zult u begrijpen waarom.
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar een van de absolute hoogtepunten van de reis gebracht: het Terracottaleger. In 1974 vonden boeren, iets buiten Xi’an, stukken van een levensgroot beeld. Er werden archeologen bij geroepen en zij zetten de opgravingen voort, en dit resulteerde in de grootste vondst ooit ter wereld van ondergrondse beelden. Bij de opgravingen vond men meer dan 7.000 terracotta krijgers, paarden en strijdwagens gevonden. De krijgers zijn tussen de 175 en 190 cm groot en ze zien er allemaal anders uit: verschillende gezichten, verschillende kapsel en verschillende kleding. De krijgers stonden opgesteld in rijen bij het graf van keizer Qin Shi Huang. Men denkt dat de krijgers zijn gemaakt om hun heerser te beschermen in het hiernamaals.
Er zijn drie enorme hallen over deze grote vondsten gebouwd, en de beelden zijn gerestaureerd en opgesteld op de plaats waar ze zijn gevonden. Bovendien is er een museum gebouwd voor de andere unieke vondsten, zoals o.a. gouden, zilveren en bronzen schatten. Het hele gebied is zeer indrukwekkend en daarom is het Terracottaleger opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Vandaag wordt u naar het treinstation in Xi’an gebracht, dat bijna lijkt op een luchthaven. Hier neemt u de hogesnelheidstrein naar Shanghai. Een treinreis die nog geen 6 uur duurt.
Shanghai is met bijna 25 miljoen inwoners de grootste stad van China. De Huangpu rivier, een zijrivier van de machtige Yangtze rivier, verdeelt de stad in tweeën – Puxi, het historische centrum van de stad, ligt aan de westkant en Pudong, het moderne financiële district van Shanghai, ligt aan de oostkant van de rivier.
Shanghai is in alle opzichten een fascinerende stad! Het is een stad die oud is, maar ook modern en bijna futuristisch. Oude huizen, traditionele tempels en tuinen uit de Ming-dynastie staan gewoon naast moderne winkelcentra en hoge wolkenkrabbers vol met neonlichten. Het is alsof je in verschillende werelden bent, en dat is precies wat Shanghai zo uniek en boeiend maakt.
Shanghai is de stad in China die het meest doet denken aan het Westen, en dus niet erg Chinees is. De Europese overheersing van 1842 tot 1940 heeft een grote stempel gedrukt op de architectuur van de oude concessiegebieden langs The Bund en in De Franse Concessie. Hierdoor lijkt het soms net alsof je in Londen of Parijs bent.
Bij aankomst in Shanghai wordt u opgewacht door een gids en een chauffeur, die u naar uw hotel brengt. Na het inchecken in het hotel wacht u een rondleiding langs een aantal van de populaire bezienswaardigheden.
De eerste stop is de nabijgelegen populaire Nanjing Road, een van de drukste winkelstraten ter wereld met ongeveer 1 miljoen bezoekers per dag. Deze straat is 5,5 km lang en daarmee ook de langste winkelstraat ter wereld. De straat loopt van de Bund in het oosten naar de Jing’an-tempel in het westen. Hier vindt u winkels van grote merken, traditionele winkels, westerse fastfood restaurants en winkels met zijde en souvenirs.
Van Nanjing Road gaat de rondleiding verder naar The Bund, de beroemde waterkant van Shanghai. The Bund is een van de populairste gebieden van Shanghai. Hier bevindt u zich tussen twee werelden. Aan de ene kant van de rivier staan de prachtige, goed onderhouden gebouwen van The Bund en de Engelse concessie, en aan overkant van de rivier staan de hoge, moderne wolkenkrabbers van Pudong, die worden verlicht door de diverse neonlichten als de duisternis valt.
Maak een wandeling langs de 1,5 km lange boulevard, waar het wemelt van toeristen, locals en bruidsparen die op de foto gaan met de wolkenkrabbers op de achtergrond.
De rondleiding eindigt bij Shanghai Tower, de hoogste wolkenkrabber van China. Deze wolkenkrabber is 632 meter hoog en telt 128 verdiepingen. Vanaf de 121e verdieping heeft u een fenomenaal uitzicht over de hele stad, dat u de adem kan benemen.
Hierna kunt u kiezen om in dit gebied te blijven om zelf rond te lopen, of u kunt met de gids teruggaan naar het hotel.
U kun deze dag in Shanghai zelf invullen en de stad verkennen.
Een bezoekje waard zijn onder meer het Volkspark, het Volksplein en De Franse concessie.
Het Volkspark ligt als een oase in het hart van Shanghai. Het is een prachtig rustig plekje in de verder zo drukke stad. In het park kunt u een inkijkje krijgen in hoe men hier de dagen en weekenden doorbrengt. U kunt mensen zien die lezen, tai-chi doen, of hun Engels oefenen in de English Corner. Misschien wel het meest opzienbarend is de ‘huwelijksmarkt’ bij de Blind Date Corner, waar ouders paraplu’s hebben neergezet met daarop contactadvertenties geplakt. Hier proberen ze de juiste echtgenoot/echtgenote te vinden voor hun zoon of dochter. Een leuke en andersoortige belevenis!
Van het Volkspark komt u als u 100 meter naar het zuiden loopt op het Volksplein. Het plein is de populaire ontmoetingsplaats van Shanghai en hier vindt u ook het Shanghai Grand Theatre en het Shanghai Museum, met een van de meest interessante kunstcollecties van China. Vanaf dit plein kunt u de iconische Sky Dome Bar op de 47e verdieping van het Radisson Blu Hotel zien. Niet ver van het plein ligt ook een groot ondergronds winkelcentrum.
Een ander gebied dat een bezoekje waard is, is De Franse concessie, een van de gezelligste wijken in Shanghai. Hier vindt u geen moderne winkelcentra of wolkenkrabbers, maar wel een wijk met een ziel en veel charme. U kunt hier door het doolhof van de kleine straatjes met winkels, gezellige restaurants en cafés slenteren. Hier ziet u ook groene lanen met villa’s en paleizen in Franse stijl.
Deze dag kunt u zelf invullen en nog meer van Shanghai ontdekken
Wilt u het iets meer traditionele China zien, dan kunt u een bezoekje brengen aan de Chinese wijk, waar u Shanghai Old Street ligt en de populaire Yuyuan-tuin.
In Shanghai Old Street moet u vooral letten op de traditionele huizen en de architectonische ontwikkeling vanaf de Ming- en Qing-dynastieën tot de 20e eeuw. In de gebouwen zijn talloze speciaalzaken die van alles verkopen, van sieraden en kunstnijverheid tot kalligrafieën. Bezoek bijvoorbeeld het theehuis Chun Feng De Yi, dat dicht bij de kruising van Xiaochang ligt. Hier kunt u genieten van een kopje traditionele thee, dat precies op de juiste manier bereid is.
Vanaf Shanghai Old Street kunt u verder lopen naar de Brug van de Negen bochten, ook bekend als Jiuqu, die over een klein meer met karpers gaat. Hier staat Huxinting, het oudste theehuis van Shanghai, uit 1855. De Brug van de Negen Bochten brengt u bij de ingang van de mooiste tuin van Shanghai, Yuyuan.
De Yuyuan-tuin werd in 1559 aangelegd door Pan Yunduan, een mandarijn tijdens de Ming-dynastie. Yu betekent vrede en welzijn in het Chinees en de tuin werd gebouwd als een rustige plaats voor de ouders van Pan. De tuin heeft een oppervlakte van twee hectare en is een van de mooiste voorbeelden van de Chinese tuinkunst. De tuin vormt een vredige oase met kleine vijvers vol karpers, paviljoens, poorten, bruggen en beekjes. De beschermende drakenmuur die de tuin omringt, houdt de bruisende Old Town van Shanghai op afstand.
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van China. U wordt bij uw hotel opgehaald door een chauffeur en naar de luchthaven gebracht. Van hier vliegt u terug naar gekozen vliegveld met tussenlanding(en) onderweg.
|
Jude heeft over de hele wereld gereisd en helpt je graag bij het vinden van je droomreis.
Wij weten dat jouw tijd kostbaar is. Daarom streven wij ernaar om jou de best mogelijke persoonlijke service te geven. Het is belangrijk voor ons dat je je prettig en veilig voelt gedurende de volledige reis. Wij zitten klaar om je te helpen vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je thuiskomt.
We bieden een breed scala aan bestemmingen, elk met zijn eigen unieke verhaal, gevormd door de lokale culturen, fascinerende wilde dieren en natuurlijke schoonheid.
Onze reizen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen uit de eerste hand van onze reisspecialisten en experts. Elke tour is opgezet om het beste te laten zien wat elk land te bieden heeft.
Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wij zijn lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast zijn wij lid van de Deense ‘Rejsegarantifonden’: dit is de Deense equivalent van de Nederlandse ‘SGR’. Dit betekent dat u als reiziger bij TourCompass.nl onder de geldende Nederlandse garantieregeling valt.