ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Mijn reis van toerist naar reiziger

Reisverslag uit Tanzania: Mijn reis van toerist naar reiziger

14-7-2024
Alle posts bekijken

In april 2024 ging teamlid Inger op haar eerste safari in Tanzania. Voor de reis zat ze zowel vol met opwinding als met zorgen. Lees hieronder haar reisverslag.

Inger staat bij de ingang van het Serengeti National Park in Tanzania

Je eerste bezoek aan Tanzania en Afrika is een ervaring vol opwinding en fascinatie.

Voordat ik ging, had ik er enorm veel zin in, maar voelde ik tegelijkertijd ook een zekere nervositeit. Er kwamen allemaal vragen bij me op: Hoe zou het voelen om oog in oog te staan met wilde dieren? Hoe dicht zouden we eigenlijk bij leeuwen en olifanten komen? Hoe is het om in een tent te slapen midden op de savanne? Hoe werkt een safari echt van begin tot eind?

Het onbekende voelde overweldigend en ik voelde echt dat ik uit mijn comfortzone stapte. Maar omdat ik zoveel goede dingen over Tanzania had gehoord, had ik er alle vertrouwen in dat ik veel fantastische indrukken en ervaringen zou krijgen.

Inger is op safari in Tanzania, waar ze onder andere leeuwen ziet

Het was een ongelooflijke opluchting en vreugde om eindelijk aan te komen in Tanzania en voor het eerst voet te zetten op het Afrikaanse continent. Ik voelde me kalm en klaar voor het grote safari-avontuur. Met veel nieuwsgierigheid stapte ik in de safari-auto om de savanne in nationaal park Serengeti en de Ngorongoro-krater te verkennen met onze trotse en professionele gids.

Een safari is niet ‘gewoon’ een rit, maar een reis door het dierenrijk, waar je hun natuurlijke gedrag in hun natuurlijke omgeving ervaart. Het was spannend om de sporen te volgen in de hoop de Grote Vijf te zien, meer te weten te komen over het gedrag van de dieren, de leeuwen ‘s nachts te horen brullen en te slapen in authentieke kampen en lodges op de savanne.

Tanzania en Zanzibar bieden unieke levensstijlen en natuur. Ik kwam geweldige gastvrijheid tegen, voelde de trots van de plaatselijke bevolking en kreeg inzicht in hun manier van leven, die heel ver af ligt van hoe we in Europa leven. Ik had ook de mogelijkheid om het Maasai-volk te bezoeken en meer te weten te komen over hun tradities en levensstijl, en te zien hoe ze naast de wilde dieren leven.

Inger is op safari in Tanzania, waar ze onder andere leeuwen ziet

Transformeren van een toerist naar een reiziger gaat over het openstellen van je geest en hart voor het onbekende en bereid zijn om te leren, ervaren en begrijpen dat je tijdens de reis in goede handen bent. Het is een spannende transformatie vol herinneringen en ontdekkingen die ik zowel persoonlijk als professioneel kan gebruiken in mijn werk.

Deze safari heeft me moediger gemaakt en geïnspireerd om meer grootse avonturen na te streven, niet alleen in het bekende Europa, maar over de hele wereld.

Inger,

TourCompass – Van toerist naar reiziger