ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenAutorijden in Amerika

Autorijden in Amerika

1-10-2024
Alle posts bekijken

White Domes Road in Valley of Fire State Park in Verenigde Staten

Als je naar de VS reist, krijg je de kans om een echte Amerikaanse droom te beleven.

Een self-drive reis is een uitstekende manier om de VS te ervaren, omdat de rit zelf al een ervaring is.

Heb je al eens overwogen om achter het stuur te kruipen en de iconische wegen te verkennen?

In deze blogpost geven we je ons beste advies over autorijden in de VS.

Veelgestelde vragen over autorijden in Amerika

Als je van plan bent om in Amerika te gaan autorijden, kunnen er veel vragen bij je opkomen. Wat zijn de verkeersregels? Aan welke kant van de weg moet je rijden? Zijn er dieren op de weg?

We hebben de meest gestelde vragen hieronder beantwoord.

Wat is het voordeel van zelf rijden?

Vrouw op reis in Californië

Een van de grootste voordelen van zelf rijden is de vrijheid die het geeft.

Je bepaalt zelf wanneer je ‘s ochtends wilt beginnen en welke stops je onderweg naar je bestemming wilt maken. Je bent dus betrokken bij het samenstellen van je eigen reisprogramma, en je kunt bezienswaardigheden die je graag wilt zien opnemen.

Daarnaast is de reis een ervaring op zich. Als je over de iconische wegen van Amerika rijdt, kun je de mooiste landschappen ervaren terwijl je van A naar B rijdt.

Mag je in Amerika rijden met een Nederlands rijbewijs?

Nee, in Amerika mag je meestal niet alleen met je Nederlandse rijbewijs rijden.

Afhankelijk van in welke staat je gaat rijden, kan een Internationaal Rijbewijs (IRB) nodig zijn.

Het internationale rijbewijs is nodig zodat de autoriteiten in Amerika een geverifieerde Engelse vertaling hebben van de informatie op je Nederlandse rijbewijs.

Je moet je er echter wel van bewust zijn dat je zowel je Nederlandse rijbewijs als je internationale rijbewijs moet meenemen als je in de VS gaat autorijden.

Aan welke kant van de weg rij je in de VS?

Auto rijdt aan de rechterkant van de weg in Nevada, VS

In de VS rijd je rechts, net zoals thuis. Dus wat dat betreft levert rijden op Amerikaanse wegen geen grote verrassingen op.

H3: Hoe oud moet je zijn om te rijden in de VS?

In de VS kun je een begeleid rijbewijs halen vanaf 14 jaar, afhankelijk van in welke staat je woont.

Je moet echter minstens 21 jaar oud zijn om een auto te huren in de VS, en als je tussen de 21 en 24 jaar oud bent, kan het zijn dat er een verzekeringstoeslag op je huurauto in rekening wordt gebracht. Bovendien mogen jonge bestuurders alleen in bepaalde autocategorieën rijden.

Hoe zijn de wegen?

De toestand van de wegen is over het algemeen goed in de VS.

In de VS vind je vaak lange rechte snelwegen of freeways waarover dagelijks veel mensen tussen steden reizen. Zowel reizigers als de lokale bevolking maken vaak gebruik van de wegen, dus het is noodzakelijk dat de kwaliteit van de wegen en het wegennet goed is.

Als je een self-drive reis in de VS maakt, bevat deze echter vaak ook excursies of reisdagen waarop je op minder drukke wegen rijdt, waar je (ook) op de snelheid en weersomstandigheden moet letten.

Als je een roadtrip in de VS maakt, bevat deze echter vaak ook excursies of reisdagen waarop je op minder drukke wegen rijdt, waar je (ook) op de snelheid en weersomstandigheden moet letten.

Toch is rijden op de weg in Amerika geen probleem.

Heb ik een GPS nodig?

Auto volgt GPS in Monument Valley, VS

Een GPS kan je beste vriend zijn als je de weg van A naar B moet vinden met omwegen onderweg. Naast het aangeven van de beste routes kan een GPS je ook helpen bij het vinden van tankstations, restaurants enz.

Je moet er wel rekening mee houden dat een GPS niet bij de autohuur is inbegrepen. Je kunt dus GPS bestellen wanneer je de reis boekt. Als je mobiele abonnement niet geldig is in de VS, kun je ook vóór aankomst een eSIM-kaart kopen of een Amerikaanse SIM-kaart wanneer je aankomt. Daarmee kun je onderweg verschillende navigatiediensten gebruiken, bijvoorbeeld Google Maps.

Met veel GPS-apps kun je ook gebieden downloaden, zodat je de kaart ook kunt gebruiken als je op plekken rijdt waar slecht bereik is. Als je geen data of GPS hebt, kun je in plaats daarvan inloggen op wifi, bijvoorbeeld in je hotel, en kaarten downloaden voor offline gebruik, bijvoorbeeld op Google Maps.

Hoe hard mag ik rijden in Amerika?

Verkeersbord met snelheidslimiet op de weg in Californië

Hoe hard je mag rijden in Amerika hangt af van de staat waarin je rijdt en waar, bijvoorbeeld of je in een stad, op de snelweg of op een freeway rijdt.

In Amerika worden afstanden berekend in mijlen en niet in kilometers.

Als vuistregel geldt dat je op de freeway tussen de 45 en 70 mijl/uur mag rijden. Op snelwegen met vier rijstroken mag je 65 mijl/uur rijden, terwijl alle andere snelwegen een snelheidslimiet van 55 mijl/uur hebben.

Je moet je er echter wel van bewust zijn dat snelheidslimieten van staat tot staat verschillen. Het kan zijn dat er in verschillende staten verschillende snelheidslimieten zijn voor stedelijke gebieden en snelwegen. Dus volg de borden zorgvuldig.

Zijn er nog andere regels die ik moet weten?

In de meeste staten mag je bij een rood licht rechtsaf slaan nadat je gestopt bent en je er zeker van bent dat de weg vrij is, tenzij dit door een verkeersbord wordt verboden.

In Amerika mag je aan beide kanten inhalen als de weg meer dan één rijstrook heeft. Je moet dus goed naar beide kanten uitkijken als je van rijstrook wisselt.

De alcohollimiet voor autorijden is in de meeste staten 0,08%. Sommige staten hebben strengere limieten voor nieuwe bestuurders of beroepschauffeurs, en er geldt een nultolerantie voor minderjarigen (jonger dan 21 jaar).

Waar kan ik tanken?

Oud tankstation op een verlaten weg in de VS

Er zijn tankstations langs de meeste grote wegen in Amerika.

Soms zul je echter ook lange afstanden rijden waarbij je niet de gelegenheid hebt om te tanken. Daarom raden we je aan om de auto vol te tanken en water en snacks mee te nemen als je weet dat je een eind gaat rijden.

Bij de meeste benzinestations is er selfservice, zodat je de hele dag door kunt tanken. Vaak moet je echter in het tankstation betalen en niet bij de pomp.

Op de website Gasprices kun je de actuele brandstofprijzen in de VS in de gaten houden.

Waar kan ik parkeren?

In de VS mag je parkeren op aangegeven plekken en op wegen in de stad, tenzij anders aangegeven.

Parkeer niet voor brandkranen, opritten en toegangspoorten, bij rode en gele stoepranden of gehandicaptenparkeerplaatsen als je daar geen toestemming voor hebt.

Zijn er dieren op de weg?

Bord op de weg met waarschuwing voor beren op de weg

Als je in een nationaal park of een groot natuurgebied rijdt, kun je op en rond de weg dieren zien, net als thuis. Als je in deze gebieden rijdt, zul je daarom vaak borden zien die aangeven welke dieren het vaakst in het gebied rondlopen.

De beste manier om een botsing met een dier te voorkomen is om altijd goed uit te kijken, te letten op borden met waarschuwingen voor dieren in de buurt en eventueel langzamer te rijden in een gebied met veel dieren.

Wil je zelf rijden in de VS?

Droom jij er ook van om Amerika in je eigen tempo te ervaren en de vrijheid te hebben om bezienswaardigheden buiten de gebaande paden te bekijken?

Tijdens de meeste van onze reizen naar de VS heb je de mogelijkheid om over iconische snelwegen te cruisen en de vrijheid van zelf rijden te ervaren.

Ben je klaar voor een avontuur achter het stuur?

TourCompass – Van toerist naar reiziger

Bekijk onze reizen met self-drive in Amerika: